Steenhopenweg 3 | 9533 PN Drouwen
+31 (0) 599 564 447

Queens Grass, een traditie van groei

Wij maken onze graszoden in Drenthe

Het aantal toepassingen van onze graszoden groeit nog steeds, net als ons bedrijf. Dertig jaar geleden starten we op 1 hectare onder de naam Binnenhof in Lage Vuursche, provincie Utrecht. Tegenwoordig beschikken we als Queens Grass op onze productielocatie in Drenthe nabij Borger over meer dan 250 hectare aaneengesloten kweekvelden op hooggelegen zandgrond. Dit biedt de ideale omstandigheden om op economische wijze hoogwaardige graszoden te kweken en te oogsten voor diverse toepassingen. Bovendien, op zandgrond kunnen we altijd oogsten. Buiten winterse vorstperioden kunnen we dus altijd leveren.

In de loop der jaren groeide ook onze expertise gestaag met de ontwikkeling van nieuwe producten en toename van de toepassingsmogelijkheden van onze graszoden. Ook het aantal omstandigheden waaronder ze moeten presteren nam toe, zoals verschillende klimaatzones in Europa.
Eén ding bij Queens Grass veranderde niet: we zijn nog steeds een familiebedrijf met een compacte organisatie. Dat garandeert betrokkenheid, vanaf het eerste advies tot en met de service.

Verschillende grassoorten:

Aan wie leveren wij?

Wij leveren niet direct aan particulieren, particulieren kunnen via onderstaande tool een dealer in de buurt vinden.

 

Wilt u Queens Grass thuis? Zoek hier een dealer in de buurt.

Wij hebben dealers door heel Nederland!

Vul hieronder uw postcode en de gewenste afstand in en klik op "zoeken" om een leverancier bij u in de buurt te vinden!

 

Nieuws

PERSBERICHT

PERSBERICHT

Queens Grass B.V., al meer dan 40 jaar specialist in het telen van kwaliteitsgraszoden, gaat een nieuwe fase in. Met trots kunnen we mededelen dat het familiebedrijf Queens Grass B.V. uit Drouwen met ingang van 2018 wordt voortgezet door Steven Rienks, broer van de huidige eigenaar en uw vertrouwde gezicht Martijn Rienks. Na meer dan 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de graszodenteelt is Martijn toe aan een nieuwe uitdaging. Martijn zette het bedrijf van zijn vader voort en in die traditie zal zijn jongere broer Steven met ingang van 1 januari 2018 de aandelen in het familiebedrijf overnemen. Onder de naam Queens Grass International heeft Steven met zijn vader Freek in Rusland een succesvol graszodenbedrijf opgezet in 2001, waar zij zich met name hebben toegelegd op de sportvelden sector. Gevestigd in Sint Petersburg bouwen zij sportvelden en leveren zij aan de grote Russische voetbalclubs graszoden, onderhoudsmachines en consultancy voor onderhoud. Steven is er trots op daarnaast nu ook het graszodenbedrijf in Drouwen te mogen voortzetten.

Lees meer

Rooddraad in gras

Rooddraad in gras

Rooddraad (Corticium Fuciformis) is een grasziekte die in het hele groeiseizoen kan voorkomen. Kenmerkend aan de schimmel is de roze tot roodgekleurde draden op en tussen de grasplant. De voornaamste oorzaak van rooddraad is een gebrek aan bemesting (stikstof).Weeromstandigheden spelen ook een rol. Bij een langdurige natte periode of extreme regenbuien spoelen de meststoffen uit en is het gras verzwakt. Door hoge temperaturen ontwikkelt de schimmel zich goed.

Lees meer

Wat is broei?

Wat is broei?

  Bij een temperatuur boven de 20 graden Celsius gaan graszoden broeien. Broei is warmte ontwikkeling in het hart van de pallet graszoden of grasrol. Tips om broei te voorkomen in graszoden: zoden direct na levering verwerken of uitrollen. bij aankomst van de graszoden de pallet met zoden uit elkaar halen, zodat de hitte binnen in de pallet eruit kan.  heeft u meerdere pallets graszoden besteld, neem dan eerst van elke pallet de bovenste lagen van de pallet. Zodat de pallets gelijkmatig leeg raken en de laatste pallet niet al broei verschijnselen heeft. de pallet met graszoden in de schaduw zetten. graszoden niet op de pallet nat maken. graszoden niet op de pallet afdekken met een doek/zeil. kunt u de graszoden niet gelijk verwerken, rol ze dan op de bestrating uit en houd ze vochtig.

Lees meer

Wanneer kalk strooien op het gazon?

Wanneer kalk strooien op het gazon?

Wanneer kalk strooien op het gazon? Als de bodem een te lage PH-waarde heeft, kan het gras moeilijk voedingsstoffen opnemen. Daardoor groeit het gras slecht en geeft mos en onkruiden meer kans om op te treden. Door kalk te strooien op het gazon worden de zuren in de grond geneutraliseerd en stijgt de PH-waarde.

Lees meer

Voor bedrijven: Meer weten? Vraag hier vrijblijvend een informatiepakket aan.

Vrijblijvende informatie aanvraag