Steenhopenweg 3 | 9533 PN Drouwen
+31 (0) 599 564 447

Queens Grass, een traditie van groei

Wij maken onze graszoden in Drenthe

Het aantal toepassingen van onze graszoden groeit nog steeds, net als ons bedrijf. Dertig jaar geleden starten we op 1 hectare onder de naam Binnenhof in Lage Vuursche, provincie Utrecht. Tegenwoordig beschikken we als Queens Grass op onze productielocatie in Drenthe nabij Borger over meer dan 250 hectare aaneengesloten kweekvelden op hooggelegen zandgrond. Dit biedt de ideale omstandigheden om op economische wijze hoogwaardige graszoden te kweken en te oogsten voor diverse toepassingen. Bovendien, op zandgrond kunnen we altijd oogsten. Buiten winterse vorstperioden kunnen we dus altijd leveren.

In de loop der jaren groeide ook onze expertise gestaag met de ontwikkeling van nieuwe producten en toename van de toepassingsmogelijkheden van onze graszoden. Ook het aantal omstandigheden waaronder ze moeten presteren nam toe, zoals verschillende klimaatzones in Europa.
Eén ding bij Queens Grass veranderde niet: we zijn nog steeds een familiebedrijf met een compacte organisatie. Dat garandeert betrokkenheid, vanaf het eerste advies tot en met de service.

Verschillende grassoorten:

Aan wie leveren wij?

Wij leveren niet direct aan particulieren, particulieren kunnen via onderstaande tool een dealer in de buurt vinden.

 

Wilt u Queens Grass thuis? Zoek hier een dealer in de buurt.

Wij hebben dealers door heel Nederland!

Vul hieronder uw postcode en de gewenste afstand in en klik op "zoeken" om een leverancier bij u in de buurt te vinden!

 

Nieuws

Leveren Big Slabs Arena Boulevard

Leveren Big Slabs Arena Boulevard

Groothandel Groencentrum M & M van Kampen heeft ons de opdracht gegeven om Big Slabs te leveren bij Arena Boulevard in Amsterdam. In vijf dagen tijd ligt er bij de Johan Cruijff Arena een prachtige grasmat.    

Lees meer

Zoekt u speciale graszoden voor de Greens?

Zoekt u speciale graszoden voor de Greens?

  Dan bent u bij Queens Grass BV aan het goede adres, wij leveren verschillende soorten graszoden die geschikt zijn voor golfbanen.  

Lees meer

Rooddraad in gras

Rooddraad in gras

Rooddraad (Corticium Fuciformis) is een grasziekte die in het hele groeiseizoen kan voorkomen. Kenmerkend aan de schimmel is de roze tot roodgekleurde draden op en tussen de grasplant. De voornaamste oorzaak van rooddraad is een gebrek aan bemesting (stikstof).Weeromstandigheden spelen ook een rol. Bij een langdurige natte periode of extreme regenbuien spoelen de meststoffen uit en is het gras verzwakt. Door hoge temperaturen ontwikkelt de schimmel zich goed.

Lees meer

Wat is broei?

Wat is broei?

  Bij een temperatuur boven de 20 graden Celsius gaan graszoden broeien. Broei is warmte ontwikkeling in het hart van de pallet graszoden of grasrol. Tips om broei te voorkomen in graszoden: zoden direct na levering verwerken of uitrollen. bij aankomst van de graszoden de pallet met zoden uit elkaar halen, zodat de hitte binnen in de pallet eruit kan.  heeft u meerdere pallets graszoden besteld, neem dan eerst van elke pallet de bovenste lagen van de pallet. Zodat de pallets gelijkmatig leeg raken en de laatste pallet niet al broei verschijnselen heeft. de pallet met graszoden in de schaduw zetten. graszoden niet op de pallet nat maken. graszoden niet op de pallet afdekken met een doek/zeil. kunt u de graszoden niet gelijk verwerken, rol ze dan op de bestrating uit en houd ze vochtig.

Lees meer

Voor bedrijven: Meer weten? Vraag hier vrijblijvend een informatiepakket aan.

Vrijblijvende informatie aanvraag