Steenhopenweg 3 | 9533 PN Drouwen
+31 (0) 599 564 447

Aanleg graszoden

De grondbewerking vóór het leggen van de graszoden

Om storende, verdichtende lagen te verwijderen, spit u de grond 30 tot 50 cm diep om. Daarna de grond laten bezakken. De toplaag moet nu goed geëgaliseerd en aangedrukt worden. Er mogen beslist géén snelwerkende meststoffen in de toplaag toegepast worden!

Afhankelijk van het grondmonster kunt u een grondverbetering uitvoeren (tip: gebruik Queens Grass Terra Fertiel, die u door de bovenste 5 cm-laag werkt.)

Indien de grond erg is uitgedroogd, is het raadzaam kort voor het leggen van de graszoden de grond goed nat te maken en de bovenlaag licht los te harken.


Legfolder

Het leggen van de graszoden

Rol de graszoden zo dicht mogelijk tegen elkaar uit. Vul de naden tussen de zoden op met de aanwezige grond of potgrond. Om kleine oneffenheden weg te werken, kunt u de zoden na het leggen met een rol licht aanrollen.

Geef bij droogte, de graszoden de eerste weken voldoende water. Dit kunt u het beste ’s morgens en ’s avonds doen, maar niet ’s zomers overdag wanneer de zon volop schijnt.

Advies: elke 2 dagen 10 tot 20 mm water.

De verzorging gedurende de eerste weken na het leggen 

Na ongeveer 7 dagen, of eerder, afhankelijk van de groei, kunt u beginnen met het maaien. Wij adviseren een kooimaaier, omdat deze maaiers een mooier maaibeeld laten zien.

Maai vooral de eerste weken niet te kort (4 à 5 cm maaihoogte). Daarna kunt u geleidelijk teruggaan tot een maaihoogte van ca. 2,5 cm.

Gedurende de zomer niet te kort maaien om uitdroging tegen te gaan (ons advies is dan ca. 4 cm hoog), en geef regelmatig water.

Zorg dat uw maaimachine scherp en goed is afgesteld.

Bemest uw gras regelmatig. Tip: gebruik Queens Grass Herba Fertiel, lees op de verpakking (of vraag uw tuincentrum c.q. hovenier) naar de juiste bemestingswijze.

 

Voor bedrijven: Meer weten? Vraag hier vrijblijvend een informatiepakket aan.

Vrijblijvende informatie aanvraag

Wilt u Queens Grass thuis? Zoek hier een dealer in de buurt.

Wij hebben dealers door heel Nederland!

Vul hieronder uw postcode en de gewenste afstand in en klik op "zoeken" om een leverancier bij u in de buurt te vinden!